Lindesbergs Brandstation

Projektet

TAB gjorde ett mycket bra jobb, samarbetet fungerade klockrent. De är lätta att ha att göra med och ger alltid snabba besked. Tomas Kjellberg tillägger att bygget av brandstationen höll både budget och tidsplan.

”Det är en snygg och funktionell brandstation, personalen på Räddningstjänsten är mycket nöjd. Jag vill påstå att det är en av Sveriges mest genom­tänkta brandstationer när det gäller energieffektivitet och miljöriktigt byggande”, säger Tomas Kjellberg, projektledare på det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB.

Några ord från arbetsledaren Ronnie Gyllstrand, TAB, fungerade som arbetsledare under den cirka ett år långa byggtiden. Han berättar bland annat att brandstationen har träbjälklag, KL-trä, ett byggelement som är både starkt och styvt i förhållande till sin låga vikt. 

”Det var ett kul projekt, det är få förunnat få förunnat att få bygga en brandstation”, säger Ronnie.

Byggprocess

Detaljer

Plats: Lindesberg

Tidsram: 12 månader

Startdatum: Oktober 2014

Slutförs: November 2015

Beställare: FALAB

Storlek: 1 000 kvm

Platschef

Ronnie Gyllstrand

Telefon: 070-518  48 30

E-post: ronnie@tabyggproduktion.se

Arbetsledare